Samenwerken op de werkvloer

Vraag je je ook wel eens af waarom samenwerken niet gewoon vanzelf gaat? Vind je samenwerken op de werkvloer met je collega’s of onderaannemers ook zo lastig? Net als met communiceren vinden we vaak dat samenwerken vanzelf moet gaan, want er is toch een gemeenschappelijk doel?

Maar een goede samenwerking is niet vanzelfsprekend. Soms gaat de samenwerking moeizaam, waardoor mensen gedemotiveerd raken door onderlinge irritaties en onbegrip. Overleggen lopen niet lekker en besluiten worden niet of nauwelijks genomen omdat mensen elkaar op persoonlijk vlak niet mogen. Het lijkt er steeds meer op dat ieder zijn eigen kunstje uitvoert maar ook geen verantwoordelijk neemt voor het werk, respect hebben voor wat een ander maakt. Afspraken nakomen dat is ook wel een uitdaging en als we de afspraken niet kunnen nakomen om welke reden dan ook even overleggen zodat je de andere meeneemt in het proces. We kunnen het elkaar zoveel mooier, gemakkelijker en prettiger maken doe dat dan ook.

Samenwerken op de werkvloer is broodnodig om samen het gewenste eindresultaat te behalen voor de opdrachtgever binnen budget, planning, uitvoering en kwaliteit. Praat met elkaar, kom afspraken na, help elkaar waar nodig dan wordt samenwerken samen werken.