Ambities !!!

hebben we allemaal, maar soms blijven het slechts dromen. Ambities zijn het kruispunt tussen dromen en doen. Wat vind ik nou echt leuk om te doen? En wat wil ik bereiken en wat geeft me plezier in mijn leven zakelijk of prive? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen bij het achterhalen van je ambities. Maar een antwoord vinden op deze vragen is vaak geen makkelijke opgave. Nog moeilijker, is het om jouw ambities om te zetten in werkelijkheid.

Hoe wil je verder komen als niemand weet welke kant je op wilt. Vaak zijn we bang om ambities kenbaar te maken. Bang dat ze het niet in je zien of dat er geen plek voor is. Al zie je het pad voor je, het kan heel goed dat ‘iets’ je tegenhoudt bij het verwezenlijken van je doelen. Er zijn veel mensen die heel goed weten wat hun ambities zijn, maar niet weten hoe ze die moeten waarmaken. Ze twijfelen of succes wel voor hen is weggelegd. Of er gaapt een gat tussen hun ambities en de dagelijkse praktijk.

Durf je ambities uit te spreken, maar blijf ook realistisch: heb je wat er nodig is om je doelen te verwezenlijken of moet je eerst nog bijleren? Door je plan in fasen op te delen, boek je steeds een kleine overwinning en komen je ambities langzaam maar zeker in zicht. Geef jezelf gerust een schouderklopje bij het behalen van elk tussendoel, en dan op naar het volgende. Maar spreek vooral je ambities uit en deel deze met andere om samen stappen te kunnen zetten.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan

https://www.wiljanjansen.nl/