Veranderen echt zo moeilijk?

We zijn weer 3 maanden onderweg in 2024 ook met alle voornemens maar de kans is nogal groot dat je inmiddels weer bent ingehaald door ‘de waan van de dag’ en dat je weer gewoon bezig bent op dezelfde manier als in 2023… Jammer maar begrijpelijk: Veranderen is vooruitgaan maar vaak erg moeilijk.

Tot nu toe wordt er vooral veel gepraat over de vele veranderingen in de bouwwereld. Iedereen heeft de mond vol van de noodzaak om te kunnen (blijven) voldoen aan de vraag, het aanbod en de wensen. Toch blijft de verandering in die richting vaak achterwege, ondanks alle goede voornemens.

Waarom is het toch zo lastig om veranderingen door te voeren in een organisatie? Hoe kan het wel lukken? Ik ervaar dat het helpt om draagvlak te creëren voor de aanpassingen. Zo doorbreek je de weerstand en wordt het duidelijk(er) waarom de veranderingen nodig zijn. Neem mensen mee in het hele proces en maak ze bewust van de mogelijkheden en kansen die de verandering / verbetering voor hen, ook op individueel niveau, biedt. Ga de uitdagingen samen aan en luister vooral ook naar de adviezen van anderen. Veranderen kan op die manier namelijk echt leuk en uitdagend zijn!

Het geheim van verandering is focus. Niet de focus op vechten tegen het oude, maar op het bouwen aan het nieuwe.

#veranderingen#kennisdelen