Ondernemen eenzaam?

Ondernemen kan eenzaam zijn, in sommige situaties kun je niet bij je collega’s of investeerders terecht, en snappen vrienden en familie niet precies waar je doorheen gaat. Mede-ondernemers zijn vaak fijne sparringpartners die precies weten wat je meemaakt als ondernemer. Denk dat het goed is dat ondernemers elkaar opzoeken om hun successen maar ook om hun worstelingen te delen.

Als ondernemer kun je je eenzaam voelen en gek genoeg bij zowel de diepte- als de hoogtepunten. Er zijn weinig mensen met wie je kunt delen wat er allemaal niet goed gaat en die écht begrijpen waar je doorheen gaat. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die je het succes niet gunnen en wachten totdat er iets mis gaat. Omdat je vooral leest hoe fantastisch het overal gaat kun je dan wel eens het gevoel krijgen dat alleen bij jou alles mis gaat. Onzin natuurlijk! Daarom is het wel heel erg belangrijk om een goed netwerk te hebben van mede ondernemers. Je weet wel dat andere dezelfde problemen hebben of hebben gehad maar er met elkaar over kunnen praten, andermans problemen horen, maakt je eigen situatie wat minder zwaar en meer realistisch. Ik heb sinds 2023 een partner binnen Perfect Bouwexperts dat scheelt, dan kun je veel samen delen, samen oppakken, plannen maken,….

Sowieso is het goed om een netwerk om je heen te hebben waar je regelmatig open en eerlijke gesprekken mee kunt hebben over de dingen waar je tegenaan loopt. Het is denk ik goed als dat juist niet mensen uit je eigen organisatie zijn. Dan is het soms lastig om je kwetsbaar op te stellen. Ik denk dat het goed is als je als werkgever open bent zodat de mensen die bij je werken ook het gevoel hebben dat ze dingen kunnen bespreken. En het is goed om mensen echt te vragen hoe het gaat. En het niet zomaar accepteren als ze zeggen dat het goed gaat, maar ook doorvragen als je voelt dat er meer is. En het is goed om mensen ideeën te geven waar ze terecht kunnen als ze ergens mee zitten.

Toekomstbestendig ondernemen doe je samen dus ben je op zoek naar een collega ondernemer neem gerust contact op.

#samenondernemen#kennisdelen#kennismaken#durvendoen