Betrokkenheid op de bouwplaats

Wat is betrokkenheid? Wanneer de bouwplaats medewerkers zich verbonden voelen met het bouwproject en zich hier ook voor de volle 100% voor inzetten, wanneer zij gepassioneerd en gemotiveerd zijn om alles op alles te zetten om de doelen te bereiken qua planning, kwaliteit en budget, dan spreekt men van betrokken personen. Je denkt mee , je neemt initiatief wil elkaar verder brengen en draagt zorg voor een fijne werksfeer……. En dat je TROTS bent op wat je realiseert.

Maar ik mis in sommige gevallen die betrokkenheid ik kan nu van alles opsommen waarom die betrokkenheid er regelmatig niet is maar wat doen we eraan om de die betrokkenheid te vergroten ?

Zorg dat je aandacht hebt voor de mens, laat ze doen waar ze talent voor hebben dan hebben ze ook plezier in wat ze doen, geef ze ruimte om mee te denken, betrek ze bij het proces en geef ze blijk van erkenning en waardering voor het werk dat ze maken, communiceer met een ieder en ben transparant, zorg voor sfeer op de bouwplaats en verwen zo nu en dan de mensen op de bouwplaats.

Zonder de bouwplaats medewerkers hebben we geen gebouwen om te werken of geen dak boven ons hoofd om te wonen, samen van niets iets maken.